Άγαλμα του Θεού Ζέφυρου και της Φλώρας,χειροποίητο και επιμεταλλωμένο από την Veronese design.
Άγαλμα που αντιπροσωπεύει τον έρωτα και την ένωση των στοιχείων ης φύσης. Ο Ζέφυρος στην ελληνική μυθολογία ήταν προσωποποίηση του δυτικού ανέμου (Πουνέντε), ο οποίος εξακολουθεί να αναφέρεται με αυτό το όνομα ακόμα και σήμερα. Θεωρείται γιος της Ηούς και του Αστραίου, αδελφός του Βορέα. Είναι άνεμος απαλός, δίνει δροσιά στα Ηλύσια Πεδία και βοηθάει στη βλάστηση. Παντρεύτηκε την θεά Ίριδα και αντί για παιδιά απέκτησε τα τρια άλογα του Αχιλλέα, τον Ξάνθο και τον Βαλίο.
Μυθολογία
Η Χλωρίς(Φλώρα)απήχθη από τον Ζέφυρο, τον θεό του δυτικού ανέμου , που την μεταμόρφωσε σε μια θεότητα γνωστή ως Φλώρα, αφότου παντρεύτηκαν. Μαζί, έχουν έναν υιό, ονόματι Καρπό. Θεωρήθηκε, επίσης, ότι ήταν υπεύθυνη για τις μεταμορφώσεις του Αδώνιδος, του Άττιδος, του Κρόκου, του Υακίνθου και του Νάρκισσου σε λουλούδια.
H Φλώρα ήταν πρώιμη θεά της ρωμαϊκής μυθολογίας. Ήταν η θεά των λουλουδιών και της άνοιξης. Κάθε χρόνο, από τις 28 Απριλίου ως τις 3 Μαΐου, γίνονταν προς τιμή της τα Φλοράλια, γιορτή που συμβόλιζε την ανανέωση του κύκλου της ζωής που σημειωνόταν με τον χορό και το πότισμα των λουλουδιών. Σύζυγος της ήταν ο Αίολος, θεός του ανέμου. Στην ελληνική μυθολογία ταυτιζόταν με τη Χλωρίδα.